Duvel Tripel Hop Cashmere is voor altijd terug

Vorig jaar werd voor de eerste keer Duvel Tripel Hop met de unieke hopsoort Cashmere gebrouwen en dat werd goed gesmaakt. Het gelimiteerde speciaalbier vloog de deur uit en veel bierliefhebbers bleven dorstig achter. De brouwers konden de vraag om het bier opnieuw te brouwen niet weerstaan en ze besloten om de gelimiteerde hop opnieuw te gebruiken in 2020. Vanaf maart kan er opnieuw geproefd worden van het gedryhopte speciaalbier Duvel Tripel Hop Cashmere. Dit bier komt, naast Duvel Tripel Hop Citra, permanent op de Belgische markt. Duvel Tripel Hop Cashmere is vanaf maart verkrijgbaar

Brouwerijen helpen het tekort aan ontsmettingsalcohol op te vangen

Door de coronacrisis is er een tekort aan handgels en andere desinfecterende producten. Wij verwelkomen dan ook de beslissing van Minister De Backer dat ook de alcohol uit het productieproces van oa brouwerijen en stokerijen gebruikt kan worden om in grote hoeveelheden handgels en andere ontsmettende producten te maken of te laten maken. Verschillende brouwerijen kunnen daardoor extra handgels of alcoholoplossingen leveren aan zorgverleners en aan bedrijven en instellingen uit essentiële sectoren. Ook apothekers kunnen bij de hieronder vermelde brouwerijen terecht voor alcohol. Dit is een belangrijke stap om het coronavirus te bestrijden en om iedereen die aan het werk blijft in essentiële sectoren te beschermen. Hieronder vindt u een lijst van brouwerijen die u kunnen verder helpen : AB InBev te Leuven : HANDGELS EN DESINFECTANTEN Contact : Fleur Poets Bestelling per email fleur.poets@ab-inbev.com Des Légendes te Irchonwelz : ALCOHOL 96% Contact : Pierre Delcoigne Bestelling per email info@distilleriedebiercee.com of telefonisch via 068/28 79 36 Brouwerij Eutropius te Menen : DESINFECTERENDE HANDGEL & ALCOHOLOPLOSSING Contact : Barbara Pratz Bestelling per email Barbara@brouwerij-eutropius.be of telefonisch via 0474/84 30 61 John Martin SA te Genval : ALCOHOL 85% Contact: Edward Martin Bestelling per email edward.martin@johnmartin.be of telefonisch via 0473/84 44 70 Brouwerij & Alcoholstokerij Wilderen te Wilderen : ALCOHOL 95% Contact: Mike Janssen Bestelling per email mike@brouwerijwilderen.be of telefonisch via 0475/21 93 49
'TIJ VAN DE DUVEL

De Nederlanders en de Belgen, in veel opzichten zijn ze best verschillend. Of althans, dat wordt vaak gezegd. De Belgen zijn doorgaans Bourgondischer ingesteld dan de Nederlanders en de Nederlanders zouden op hun beurt weer meer lef hebben en directer uit de hoek komen dan hun gemoedelijke Zuiderburen. Wat voor moois gebeurt er als je de eigenschappen van beide landen met elkaar deelt? Als je het vakmanschap en het ambachtelijke karakter van Duvel combineert met de Amsterdamse rebellie van ’t IJ? Dan krijg je een mooie cobrew, een hazy IPA: t IJ van de Duvel.

SPECIAALBIER VAN DE LAGE LANDEN

Er waren eens enkele Nederlandse en Belgische brouwers die samen een bier wilden maken. Het klínkt als het begin van een goeie ouwe ‘Belgen’-mop, maar het is het begin van een mooie en langdurige samenwerking tussen twee brouwerijen.

De Nederlanders en de Belgen, in veel opzichten zijn ze best verschillend. De Belgen zijn doorgaans Bourgondischer ingesteld dan de Nederlanders en de Nederlanders zouden op hun beurt weer meer lef hebben en directer uit de hoek komen dan hun gemoedelijke Zuiderburen. Maar, wat voor moois gebeurt er als je de eigenschappen van beide landen met elkaar deelt? Als je het vakmanschap en het ambachtelijke karakter van Duvel combineert met de Amsterdamse rebellie van ’t IJ? Dan krijg je een mooie cobrew, een hazy IPA: t IJ van de Duvel.

TWEEDE COBREW

In 2017 was de samenwerking tussen beide brouwerijen zo’n groot succes dat het bier in een mum van tijd was uitverkocht. Met de zomer in aantocht hebben beiden brouwerijen wederom de handen ineengeslagen en wordt er een nieuw bier gedeeld: ’t IJ van de Duvel, een zachte IPA – een blondbier met een mooie troebelheid. Dit speciaalbier is tegelijk bloemig, fris, hoppig en fruitig en daarmee een perfect bier voor de langere en warmere dagen, om samen van te genieten op het balkon of in de tuin en hopelijk ook snel weer op het terras. Geen kopij van 2017, maar een volledig nieuw bier dat even zacht smaakt – zoals ze in Nederland zeggen – de taal van de Belgen.