Historiek

In de jaren 1924 richtte de Heer Gustaaf Ghekiere een drankenhandel op. Het bier werd toen nog bij de bierhandelaar ten huize op fles getrokken.Het aan huis bedelen gebeurde toen nog met een “bakfiets”.

Gedurende WO II werd de zaak volledig vernield door een invallende bom. Na W0 II werd de handelszaakzaak door de zoon Joël Ghekiere overgenomen. Daar alles tijdens WO II vernietigd werd, moest ook een nieuwe locatie gezocht worden. De heer Joel Ghekiere vestigde zich in de Ten akkerdreef 25. De “bakfiets” werd vervangen door een buiten gebruikgestelde vrachtwagen van het leger.

Noodgedwongen moest de heer Freddy Ghekiere op zeer jonge leeftijd het roer overnemen wegens het vroege overlijden van zijn vader, de heer Joël Ghekiere. De derde generatie was gestart. Samen met zijn echtgenote mevrouw Declercq Jacqueline werd de huis-aan-huis bedeling verder uitgebouwd. Eind de jaren 80 werd naast de bestaande levering aan huis een “drankcentrale” geopend. Door de groei van de zaak was de tijd rijp om ook één van de kinderen in de zaak op te nemen. 
Op 1 januari 2000 werd het vaandel van vader Ghekiere Freddy overgedragen aan zijn jongste zoon Johan Ghekiere.  Gezien de sterke groei, kwam in 2005 de noodzaak om een grotere verkoopruimte te creëren. Het magazijn waar 60 jaar geleden, de eenmanszaak was gestart, moest worden gesloopt. In de plaats kwam een moderne winkel waar men op een rustige en vlugge manier , hun drank inkopen kan doen en waar met plezier de bakken in de wagen worden geplaatst. 
De Drankhandel Johan Ghekiere staat garant voor een goede service, het leveren van kwaliteit en een uitgebreid assortiment bieren, water, wijnen, frisdranken, sterke dranken, aperitieven. Bij ons kan u terecht voor de organisatie van uw feest. Frigo’s en glazen worden ter beschikking gesteld om uw feest nog vlotter te laten verlopen.

Bij ons kan u ook terecht voor advies, of het nu gaat om commerciële zaken of over evenementen-verzorging. Dranken worden geleverd aan horeca, sportverenigingen, detailhandel en bedrijfskantines.